Navigácia

  • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín - 2. stupeň

    V piatok 16. 2. 2024 sa na našej škole konala recitačná súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy pod názvom Hviezdoslavov Kubín. Bol to už v poradí 70. ročník. Zapojili sa do nej žiaci celého 2. stupňa okrem deviatakov. Víťazi triednych kôl postúpili do školského kola, v ktorom si mohli zmerať sily žiaci 5. a 6. ročníka v II. kategórii a žiaci 7. a 8. ročníka v III. kategórii. A ako to dopadlo?

    Výsledky ŠK Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie II. kategória: 

     

    1. miesto Tobias Droba                     5. ročník 

    2. miesto Matej Saro                         6. ročník 

    3. miesto Kristína Kubošková            5. ročník  

     

    Výsledky ŠK Hviezdoslavov Kubín v prednese prózy II. kategória: 

     

    1. miesto Slávka Fábryová               6. ročník 

    2. miesto Damián Lesák                    6. ročník 

    3. miesto Gregor Hrčka                     6. ročník 

     

    Výsledky ŠK Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie III. kategória: 

     

    1. miesto Timotej Lesák                    8. ročník 

    2. miesto Martin Urmín                    8. ročník 

    3. miesto Andrej Lako                       8. ročník 

     

    Výsledky ŠK Hviezdoslavov Kubín v prednese prózy III. kategória: 

     

    1. miesto Peter Kuboško                  8. ročník 

    2. miesto 

    3. miesto   

    Víťazi školského kola nás budú reprezentovať na okresnom kole súťaže, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. a 27. marca 2024 na Katolíckej univerzite v Ružomberku. DRŽÍME PALCE! 

     

    Mgr. Lucia Jacková 

  • Matematická olympiáda

    OKRESNÉ KOLO

    Gratulujeme našim úspešným piatakom, ktorí nás výborne reprezentovali na okresnom kole v matematickej olympiáde 24.1.2024 v Ružomberku. 

  • Vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Všetkovedko

    Súťaž Všetkovedko prebehla 28. novembra 2023. Vedomostná súťaž Všetkovedko je špecifická svojím zameraním – nevyžaduje podrobné vedomosti z jedného predmetu, ale prepojenie všetkého, s čím sa deti doteraz v škole alebo v rodine stretli a čo sa naučili.

    V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo viac ako 20 000 detí. Z našej školy 25 žiakov z 2. – 4. ročníka. Úspešných bolo 9 detí.

    A tu sú výsledky. Úspešnými riešiteľmi, ktorí získali titul Všetkovedka sú:

    Z 2. ročníka:

    Benjamím Lesák a Kamil Hrčka, ktorí v rámci Slovenska obsadili 6. miesto, svojím výsledkom predbehli 8465 druhákov. Stanka Demková obsadila 9. miesto a predbehla 8420 druhákov. Úspešným riešiteľom bol aj Rudko Trifonov.

    V 3. ročníku bola úspešnou riešiteľkou Lenka Demková.

    V 4. ročníku titul Všetkovedko získali:

    Karolínka Hrčková, ktorá v rámci Slovenka obsadila 10. miesto. Svojím výsledkom predbehla 6420 štvrtákov. Ivan Šulík obsadil 21. miesto, predbehol 6169 štvrtákov a Adam Demko obsadil 23. miesto, predbehol 5975 štvrtákov. Úspešným riešiteľom bol aj Tomáš Nemček.

    Úspešným riešiteľom Všetkovedka srdečne blahoželáme.

     

                                                                                                    Mgr. Vladimíra Kudlová

  • Beseda s pánom Polákom

    V stredu 31.1.2024 sme v našej škole privítali milú návštevu. Liskovský Sparťan pán Polák našim žiakom porozprával o svojej železnej vytrvalosti, pevnej vôli a odhodlaní niečo dokázať. Dúfame, že jeho pútavé rozprávanie inšpirovalo nejedného z nás. 

    Držíme palce v ďalších Sparťanských pretekoch. 

  • Celoštátny tenisový turnaj

    Uplynulý víkend sa naša šiestačka Lenka Madliaková zúčastnila na celoslovenskom tenisovom turnaji v Kysuckom Novom Meste. Na turnaji si svoje tenisové sily, talent a schopnosti zmerali najlepšie hráčky z celého Slovenska v kategórii mladších žiačok. Naša Lenka sa ako siedma nasadená hráčka prebojovala medzi osem najlepších hráčok  do štvrťfinále dvojhry. Štartovala však aj v štvorhre, kde si s tenisovou partnerkou vybojovala krásne tretie miesto a do slovenského rebríčka si pripísali ďalšie body. Srdečne gratulujeme.

    Martin Madliak, tréner

  • Zimný tenisový turnaj

    V telocvični základnej školy si žiaci z prvého až tretieho ročníka, ktorí navštevujú tenisový krúžok (prípravka), zmerali svoje tenisové sily a zručnosti v zimnom tenisovom turnaji. Žrebom boli rozdelení do dvoch základných skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým. Zo základných skupín do hlavného pavúka postúpili všetci tak, ako sa umiestnili v základných skupinách. A tu už hrali naši najmladší tenisti o konečné umiestnenie.

    Víťazom zimného tenisového turnaja sa stal Benjamín Lesák (2.trieda), na druhom mieste skončila Terézia Kubošková (3. trieda) a na treťom mieste Dominika Madliaková (1. trieda).

    Všetkým madailistom srdečne gratulujeme a prajeme veľa tenisových úpechov. Športu zdar.

    Martin Madliak, vedúci krúžku

  • Projektový deň „Vianoce našich starých materí“

    Vo štvrtok 21. 12. 2023 sme si dopriali vianočnú atmosféru o čosi skôr a vďaka projektovému dňu „Vianoce našich starých materí“ sme si pripomenuli čaro Vianoc cez rôzne tradície, zvyky, hudbu a hovorené slovo. Projektový deň sa začal predstavením a hraním na rôzne ľudové hudobné nástroje. Zdobenie vianočných medovníkov sme si precvičili pri maľovaní papierových medovníkov, z ktorých sme potom urobili vianočný stromček. S pani učiteľkou Mirkou Šulíkovou sme sa zahrali kvíz o česko-slovenských zvykoch a tradíciách a v závere, ako hlavný klinec programu, bolo divadielko o Vianociach spojené s príjemným rozprávaním našich milých dôchodcov z Liskovej pod vedením pána Rošteka. Bol to príjemne, ale hlavne zmysluplne strávený deň, ktorý si mohli do sýtosti užiť malí aj veľkí žiaci. Všetkým zainteresovaným sa chceme zo srdca poďakovať a  do nasledujúceho roka prajeme len to najlepšie.

    Mgr. Lucia Jacková

  • Vianočný florbalový priateľský turnaj vo florbale

    19.12.2023, ZŠ Lisková

    Naši chlapci sa konečne mohli tešiť, že sme po Covide obnovili aj túto našu tradíciu v priateľskom flrobalovom turnaji. Tento rok to bol už ôsmy ročník, ktorý sa konal práve u nás. Turnaj sa odohráva medzi našou školou a Liptovskou Teplou a Lúčkami. Odohrali sme teda vzájomné zápasy medzi sebou a nakoniec sme museli rozlúsknuť ťažký oriešok, kto vlastne vyhral, pretože sa nám to tak veľmi zamotalo. Každý vyhral jeden zápas a každý aj prehral. Vždy niekto s niekým iným, že sa nedalo rozhodovať podľa vyhratých zápasov. Napokon sme sa dohodli, kvôli atmosfére a priateľským vzťahom, že nebudeme hrotiť situáciu a rozhodli sme, že všetky zúčastnené školy budú na prvom mieste a putovný pohár, o ktorý sa každý rok bojuje, poputuje na rok do Litptovskej Teplej, ktorá bude na budúci rok hostiť ostatných súperov.

    Ďakujem našim chlapcom, ktorí podali statočný výkon, nielen po fzyickej stránke, ale čo si cením určite oveľa viac, aj po tej psychickej. Naozaj vďaka chalani!!!

    V bráne mal ťažkú úlohu, ktorú super zvládal Tomás Slačka a v hre mu pomáhali strieľať góly a brániť: Jonáš Holomáň, Martin Urmín, Timko Lesák, Adam Muríň, Roman Švárny, Alan Krenželák, Andrej Lako, Matúš Miartuš, Ľubko Mišeje.

  • Vážení rodičia,

    informujeme Vás, že na základe zriaďovateľom schváleného VZN č. 6 - 2023 s účinnosťou od 1.1.2024 sa menia poplatky v materskej škole, školskom klube detí a v školskej jedálni:

    • príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v ŠKD na 16€/mesiac
    • príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v materskej škole na 16€/mesiac
    • réžia na prípravu stravy  v školskej jedálni na 7€/mesiac

    Keďže je poplatok za MŠ a ŠKD v rovnakej výške, prosíme Vás, aby ste pri platbách uvádzali do popisu meno a účel platby, napr.:

    • ŠJ meno dieťaťa
    • ŠKD meno žiaka
    • MŠ meno dieťaťa

    Ďakujeme za porozumenie.

  • Vianočné vystúpenie v KD Lisková

    V sobotu 16.12. sme sa spolu naladili na tú správnu vianočnú nôtu. Nepochybne k tomu prispel aj bohatý vianočný program. Naši šikovní žiaci pod vedením pani učiteľky Janky Forgáčovej nám predviedli krátke divadelné pásmo doplnené spevom kolied. Malí tanečníci z folklórno-dramatického krúžku pod vedením pani učiteľky Zuzky Filovej prispeli svojim ľudovým tancom. Moderný tanec v podaní malých aj veľkých tanečníčok, ktoré vedie pani učiteľka Zuzka Podmanická zo SZUŠ Jánoš, dotvoril tú správnu vianočnú atmosféru. 

  • Ružomberská vianočná latka

    ZŠ Zarevúca, 13.12.2023

    Naši skokani a skokanky si vybojovali tieto miesta v stredu na súťaži v skoku do výšky:

    • Alžbetka Slimáková skočila 115cm a skončila na peknom 7.mieste
    • Bianka Baďová skočila 120cm a skončila na peknom 6.mieste
    • Maťo Saro a Boris Humený skočili obaja 110cm a skončili na 11.mieste
    • Dávid Rácz skočil 130cm a skončil na peknom 6.mieste
    • Adam Muríň a Alan Krenželák skočili 125cm a skončili na  15.mieste obaja
    • Roman Švárny krásny výsledok so skočených 150cm a dopadol na 8.mieste vo veľkej konkurencii

    Ďakujem skokanom a skokankám a snáď si túto peknú súťaž ešte zopakujeme!

  • Oznam o poskytovaní dotácie na stravu

    Vážení rodičia,

    dovoľujeme si Vás informovať o poskytovaní dotácie na stravovanie pre žiakov ZŠ a deti MŠ (len predškoláci). Ak ste o dotáciu na stravu nepožiadali v kalendárnom roku 2023 a chcete, aby Vám bola poskytnutá dotácia na stravovanie v nasledujúcom kalendárnom roku na obdobie od 1.1.2024 do 31.8.2024, prosíme Vás o vyplnenie prihlášky na stravovanie do 19.12.2023. 

    Ak rodič nevyjadrí záujem v stanovenom termíne (19.12. 2023), dotáciu  nebude možné poskytnúť, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu rodič  nepožiada. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné rodičom odvolať.

    V tejto súvislosti uvádzame, že ak rodič žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na svoje dieťa už predložil v rozpočtovom roku 2023 a táto žiadosť nebola zo strany rodiča odvolaná, dotácia na stravu sa od 01.01.2024 poskytne na základe tejto žiadosti ( rodič nepredkladá novú žiadosť - prihlášku na stravovanie o poskytnutie dotácie od 01.01.2024).

    Bližšie informácie pani Andrea Fúrová, OÚ Lisková

    Informacia_k_dotaciam_od_01.01.2024.docx

  • Streľba zo vzduchovky

    Hrboltová, 8.12.2023

    Skúsili sme si po dlhej dobe aj súťaž v streľbe zo vzduchovky. Naši chlapci to nemali vôbec ľahké, pretože ostatní súťažiaci sú skúsení strelci a zúčastňujú sa aj súťaží a chodia na strelecký krúžok. Napriek tomu, sme získali cenné skúsenosti a nedali sme sa odradiť. Chlapcom ďakujem a želám naďalej presnú mušku nielen v streľbe a snáď si to zopakujeme o rok, možno aj v družstve, nielen ako jednotlivci.

    Naši reprezentanti: Ľubomír Mišeje, Andrej Lako, Lukáš Nemček.

  • Školáčik

    Redakčná rada pod vedením pani učiteľky Lucky Jackovej si pre nás pripravila nové číslo Školáčika. Prajeme  príjemné čítanie. 

    Skolacik_2023-24_I..pdf

  • Stretnutie s koledami

    Veľká gratulácia našim koledníkom.... Matejovi Sarovi zo šiestej triedy a Lukášovi Vrábelovi zo siedmej triedy sa podarilo v dnešnej speváckej súťaži získať prvé miesto. Zahambiť sa nedali ani mladší žiaci - Matej Gajdoš (2. trieda), Agátka Kubalová a Tomáš Nemček (4. trieda). Získali čestné uznanie poroty. Na spevácku súťaž žiakov pripravila p. uč. Janka Forgáčová

  • Jesenné stretnutie so záhradkármi

    Ďakujeme pánovi Murinovi a pánovi Martinkovičovi zo Slovenského zväzu záhradkárov Lisková a pánovi Romanovi Kubalovi za cenné rady a pomoc pri jesenných prácach v našom areáli.

  • Kvalifikácia vo florbale

    28.11.2023, T18 Ružomberok28.11.2023, T18 Ružomberok

    Škoda, že sme nemali úspešný deň a nepostúpili sme vo florbale z našej kvalifikačnej skupiny. Mali sme zápasy proti Liptovskej Osade, ktorý sme zvládli lepšie my a už sa nám dýchalo víťaznejšie. No bohužiaľ chlapci z Kľačna nám ukázali, že kondične sú na tom lepšie. Víťazom skupiny sa teda stali oni a my sme odchádzali s druhým miestom. Možno si opravíme chuť na májovom turnaji vo florbale, alebo ešte teraz pred Vianocami nás čaká priateľský zápas proti Lúčkam a Litpovskej Teplej. Držte sa chlapci a ďakujem naším reprezentantom: Tomáš Slačka, Jonáš Holomáň, Timotej Lesák, Adam Muríň, Martin Urmín, Roman Švárny, Alan Krenželák, Andrej Lako, Adrián Šulík, Matúš Miartuš, Lukáš Vrábel.

  • Týždeň zdravej výživy

    (od 16. 10. do 20. 10.)

    Tento týždeň chodili deti oblečené vo farbách zdravia. ( Päť farieb, ktoré by nemali chýbať na tanieri. Prečo? Oranžová pre imunitu, žltá pre hladkú pokožku,  červená pre zdravé srdce, zelená pre orlí zrak,  modrá pre štíhlu líniu, biela je protizápalová.)

    V pondelok v žlto-oranžovom oblečení, v utorok v bielom, v stredu v zelenom, vo štvrtok v červenom a v piatok v modro-fialovom oblečení. Farbe oblečenia bola prispôsobená desiata aj obed v školskej jedálni. Prebehla výtvarná súťaž v triedach Veselý zemiak a dobrovoľná súťaž – napísať báseň o ovocí a zelenine. Za originalitu vo vytváraní Veselého zemiaka boli  odmenení traja žiaci z každej triedy ovocným balíčkom. Do dobrovoľnej súťaže sa zapojilo 13 žiakov. Malou drobnosťou bol odmenený každý, kto sa do súťaže zapojil.

    Veľké poďakovanie patrí rodičom, ktorí dohliadli na farebné oblečenie detí, za zdravú desiatu, ktorú deťom chystali a nápaditosť pri tvorbe básničiek.

                                                                                                           Mgr. Vladimíra Kudlová

  • Kvalifikácia v malom futbale mladšie žiačky

    19.10.2023

    Počasie síce nebolo ukážkové, ale našťastie sa dalo hrať vonku na multifunkčnom ihrisku. Boli sme v Ružomberku na ZŠ Bystrická. Boli to aj naše súperky, s ktorými sme nešťastne prehrali o gól 3:2. Ale náladu nám zlepšila predsa len výhra nad ZŠ Lipt. Sliače 3:0. Dievčatá si v nie vábnom počasí vybojovali druhé, ale nepostupové miesto. Aj tak im patrí poďakovanie za reprezentáciu a snáď aj chuť do ďalších športových akcií. Konkrétne sú to tieto žiačky: Biba Baďová, Lea Kútniková, Lenka Madliaková, Slávka Fábryová, Timi Čurillová, Nika Janoľová, Táni Laková.

  • Urobme krajšie Vianoce

    Do vianočnej zbierky, ktorú organizujeme v spolupráci s miestnym spolkom Červeného kríža v Liskovej sa môžete zapojiť od 4.12. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Ulica pod Chočom 550
  • +421 44 4351 174
    +421 911 306 462 - riaditeľka školy
    +421 910 676 480 - zástupkyňa RŠ pre materskú školu
    +421 910 735 850 - ŚKD

Fotogaléria