Navigácia

  • Kvalifikácia vo florbale

    28.11.2023, T18 Ružomberok28.11.2023, T18 Ružomberok

    Škoda, že sme nemali úspešný deň a nepostúpili sme vo florbale z našej kvalifikačnej skupiny. Mali sme zápasy proti Liptovskej Osade, ktorý sme zvládli lepšie my a už sa nám dýchalo víťaznejšie. No bohužiaľ chlapci z Kľačna nám ukázali, že kondične sú na tom lepšie. Víťazom skupiny sa teda stali oni a my sme odchádzali s druhým miestom. Možno si opravíme chuť na májovom turnaji vo florbale, alebo ešte teraz pred Vianocami nás čaká priateľský zápas proti Lúčkam a Litpovskej Teplej. Držte sa chlapci a ďakujem naším reprezentantom: Tomáš Slačka, Jonáš Holomáň, Timotej Lesák, Adam Muríň, Martin Urmín, Roman Švárny, Alan Krenželák, Andrej Lako, Adrián Šulík, Matúš Miartuš, Lukáš Vrábel.

  • Týždeň zdravej výživy

    (od 16. 10. do 20. 10.)

    Tento týždeň chodili deti oblečené vo farbách zdravia. ( Päť farieb, ktoré by nemali chýbať na tanieri. Prečo? Oranžová pre imunitu, žltá pre hladkú pokožku,  červená pre zdravé srdce, zelená pre orlí zrak,  modrá pre štíhlu líniu, biela je protizápalová.)

    V pondelok v žlto-oranžovom oblečení, v utorok v bielom, v stredu v zelenom, vo štvrtok v červenom a v piatok v modro-fialovom oblečení. Farbe oblečenia bola prispôsobená desiata aj obed v školskej jedálni. Prebehla výtvarná súťaž v triedach Veselý zemiak a dobrovoľná súťaž – napísať báseň o ovocí a zelenine. Za originalitu vo vytváraní Veselého zemiaka boli  odmenení traja žiaci z každej triedy ovocným balíčkom. Do dobrovoľnej súťaže sa zapojilo 13 žiakov. Malou drobnosťou bol odmenený každý, kto sa do súťaže zapojil.

    Veľké poďakovanie patrí rodičom, ktorí dohliadli na farebné oblečenie detí, za zdravú desiatu, ktorú deťom chystali a nápaditosť pri tvorbe básničiek.

                                                                                                           Mgr. Vladimíra Kudlová

  • Kvalifikácia v malom futbale mladšie žiačky

    19.10.2023

    Počasie síce nebolo ukážkové, ale našťastie sa dalo hrať vonku na multifunkčnom ihrisku. Boli sme v Ružomberku na ZŠ Bystrická. Boli to aj naše súperky, s ktorými sme nešťastne prehrali o gól 3:2. Ale náladu nám zlepšila predsa len výhra nad ZŠ Lipt. Sliače 3:0. Dievčatá si v nie vábnom počasí vybojovali druhé, ale nepostupové miesto. Aj tak im patrí poďakovanie za reprezentáciu a snáď aj chuť do ďalších športových akcií. Konkrétne sú to tieto žiačky: Biba Baďová, Lea Kútniková, Lenka Madliaková, Slávka Fábryová, Timi Čurillová, Nika Janoľová, Táni Laková.

  • Urobme krajšie Vianoce

    Do vianočnej zbierky, ktorú organizujeme v spolupráci s miestnym spolkom Červeného kríža v Liskovej sa môžete zapojiť od 4.12. 

  • Medzinárodný tenisový turnaj v Bratislave

    Naša žiačka Lenka Madliaková (6.trieda) sa zúčastnila ako zberačka tenisových loptičiek na Medzinárodnom tenisovom turnaji mužov Slovak Peugeot Open v Bratislave. Okrem zbierania tenisových loptičiek bol pre ňu veľký zážitok vidieť priamo v akcii profesionálnych tenistov. Na turnaji štartovali hráči z 25 krajín sveta a Slovensko reprezentovali títo tenisti: Molčan, Klein, Naď, Karol. Účasť na turnaji bola pre Lenku nielen zážitkom, ale aj nazbieraním nový skúseností. 

    Martin Madliak, vedúci tenisového krúžku

  • Jabĺčkový deň

    Ja-blko, ty-blko, on-blko. 

    Zozbierané jabĺčka z vlastných záhradiek, od babky,  od dedka, zo školskej záhrady od tety a uja a KAŽDÉ CHUTILO INAK. Druháci ochutnávali a vychutnávali rôzne druhy jabĺčok a vyrobili si z nich aj mušt plný vitamínov. Všetko domáce,  šťavnaté, zdravé a chutné. A zvyšky sa ešte ujdú aj zvieratkám.

  • Zážitkové učenie o včelách

    Včely sú obdivuhodné. Život včely trvá iba 6 týždňov a za ten čas vystrieda mnoho povolaní - kŕmička, upratovačka, staviteľka, strážkyňa, ochrankyňa, zberačka. Na vyprodukovaní 0,5 kg medu pracuje približne 556 včiel celý svoj život. O tom aké sú včely úžasné nám hravou formou predviedli včelári z neziskovej organizácie Poctivô z Liptova. Doniesli na ukážku živý úľ a nechýbali ani včelie výrobky a ochutnávka rôznych druhov medu z lokálnych úľov. Veľmi pekne ďakujeme za úžasný bohatý program plný zaujímavých aktivít a  tešíme sa na jar, kedy prídeme pozrieť včielky do Čutkova.

  • Včely a energia

    Vďaka úspechu našich Greenfluenceriek – Lisková, ktoré vyhrali 1. miesto v  celoslovenskej súťaži pod záštitou Ekofondu SPP,  absolvovali naši druhostupniari  vzdelávacie predstavenie „Včely a energia“. 

    Aj trieda pripomína hniezdo včiel, v ktorom je veľa detí s jedinečnými vlastnosťami a schopnosťami. Cieľom vzdelávania bolo, aby deti pochopili, že pri vzájomnej spolupráci, komunikácii a vzájomnom učení sa, môžu lepšie a zábavnejšie fungovať. Včely, vďaka svojej schopnosti komunikovať navzájom, prežili už milióny rokov. Prostredníctvom zábavných úloh si deti zažili situácie, v ktorých si mohli trénovať a rozvíjať kľúčové kompetencie k spolupráci. Naučili sa veľa zaujímavostí a faktov zo sveta včiel a na záver si celá skupina spoločne zabzučala ako veľký včelí orchester.  

  • Malý futbal: kvalifikácia – mladší žiaci

    Naši piataci a šiestaci sa postavili v kvalifikácii v malom futbale proti Liptovskej Teplej a ZŠ Sv. Vincenta z RK. Oba zápasy boli namáhavé, no predsa len sa šťastie a fyzická zdatnosť a aj to najdôležitejšie – dať rozhodujúci gól, podarilo na našej strane úspešnejšie. Preto víťazná škola, ktorá postupuje do okresného kola na jar, je práve tá naša. Chlapci, ktorí bojovali na ihrisku dokonca v rozhodujúcom zápase prehrávali dokonca 0:2, ale snaha a vôľa po výhre, bola silnejšia a nakoniec sa nám to podarilo. Tešili sme sa spoločne s našimi reprezentantmi: Dávid Švárny, Jakub Vrábel, Lukáš Potkan, Damián Lesák, Radko Lesák, Maťo Saro, Ondrej Mrva, Boris Humený, Tobias Droba, Denis Németh. Ďakujem chlapci a želám šťastie a zdravie aj do okresného kola.

  • Kvalifikácia Mc Donald´s cup v malom futbale, Lisková, 12.10.2023

    Minulý rok sa nám podaril prvý obrovský úspech v tomto malom zmiešanom dievčensko-chlapčenskom malom futbale, pretože sme na okrese získali krásne 2.miesto. Nebolo to ani dnes ľahké, pretože súperi boli draví po víťazstve a každý chcel uspieť rovnako s cieľom postúpiť do okresného kola. Podarilo sa to napokon nám. Mali sme veľkú radosť, že sme to boli práve my na domácej pôde v našom peknom areáli, kde nás prišli povzbudiť aj mladšie a staršie ročníky. Chlapci a dievčatá ukázali svoju bojovnosť, rýchlosť a rozumnou hrou vytvorili mnohé pekné akcie, ktoré sa pretavili do viac strelených gólov v súperových bránach. Gratulujem naším reprezentantom, ktorí majú právo tešiť sa na ďalšie zápasy po Novom roku niekedy na jar. Hráči a hráčky z našej školy boli: Filip Lesák, Tomáš Nemček, Ivan Šulík, Kristián Furda, Peter Ondrášik, Filip Hlačina, Šimon Mrva, Radovan Trnovský, Agáta Kubalová, Terazka  Kubošková.

    Prajem Vám milí futbalisti a futbalistky šťastné výkopy a góly na jar v okresnom kole!

  • Jesenný zber textilu

    Zber textilu v spolupráci s Recyklohrami pokračuje do konca tohto mesiaca. 

  • Cezpoľný beh, Hrabovo, 4.10.2023

    Prvá tohtoročná súťaž sa uskutočnila v prírode - v Hrabove v Ružomberku. Bolo na nej zúčastnených až 15 základných škôl, teda takmer všetky z nášho okresu. Naša škola mala na nej tiež účasť v podobe oboch družstiev, a teda – aj dievčatá, aj chlapci. Pretekali síce individuálne, ale výsledné časy sa brali do zhrnutia výsledku družstiev. Liskovské „dievčenské“ strely sa ako družstvo umiestnili na peknom 9. mieste. Individuálane to bolo nasledovne: Nella Pháleková 12.miesto, Lea Kútniková 30.miesto, Rebeka Murínová 38.miesto, Natália Makovická 39.miesto. Nemali to dievčatá vôbec ľahké, keďže terén bol aj hornatý, nerovný, prudký, ..menila sa rôzne trasa behu z chodníku na asfalt, z cesty na štrk, lesný korenistý chodník na lístie... a to už nehovorím o chlapcoch, ktorí museli túto istú náročnú trasu absolvovať dva razy. Chlapci odbehli tak 2400metrov. A Dievčatá teda polovicu z toho. Chlapčenské liskovské družstvo obsadilo napokon spoločné 13.miesto a bolo v zložení: Timotej Lesák 27.miesto, Martin Urmín 29.miesto, Peter Mišeje a Adam Muríň si rozdelili vzájomne spoločnú 42. priečku a Roman Švárny obsadil 48.miesto.

    Ďakujem naším bežcom, že sa podujali reprezentovať školu v neľahkom súboji, no o to viac získali bohaté skúsenosti v cezpoľnom behu.

  • ZŠ s MŠ na FACEBOOKU

    Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

    od 9.10.2023 je spustená facebookovská stránka školy. Nájdete na nej aktuálne informácie o pripravovaných akciách a zo života školy.  Nech sa páči... 

    https://www.facebook.com/profile.php?id=61552123559903

  • Jesenný zber textilu na škole

    Prevetrajte šatníky a zbavte sa oblečenia, ktoré už nepotrebujete! Pomôžete tak ľuďom v núdzi a tiež šetríte životné prostredie.

    V spoluprácie s Ekocharitou a Recyklohrami bude 9. - 11. októbra na našej škole prebiehať zber textilu.

    Čo zbierame?

    Textil vhodný na ďalšie použitie, a to najmä (vypraté) letné a zimné pánske, ženské a detské oblečenie, zachovalý bytový textil ako návliečky, plachty či periny, rovnako aj topánky, opasky a kabelky.

    Ako zbierame?

    Zozbierané veci musia byť zabalené vo vhodnom obale, ideálne v priesvitnom vreci. Topánky musia byť v pároch, ideálne zviazané šnúrkami.

    Zabalené oblečenie môžte nosiť do školy  pred vyučovaním, alebo po vyučovaní do vestibulu

    školy (pondelok - streda).

  • Ďalší úspech v tenise

    Našej šiestačke Lenke Madliakovej sa uplynulý víkend podarilo vyhrať klubový tenisový turnaj  v kategórii mladších žiačok. Srdečne gratulujeme.

    Martin Madliak, tréner tenisového krúžku

  • Deň európskych jazykov

    50 suverénnych štátov a 6 štátov s obmedzeným uznaním, tak to je Európa - najstarší kontinent. Ale Európa je aj jazyková rozmanitosť,  čoho dôkazom bol aj tohoročný Deň európskych jazykov. Tento deň sa oslavuje od roku 2001 a vyhlásila ho Rada Európy.

    Aj v našej škole sme sa pozreli na rozmanitosť európskych jazykov. Z tried sa ozývali rôzne európske jazyky,  bolo počuť napríklad albánčinu či ukrajinčinu. Pozreli sme sa na osobnosti Európy, ako aj na nádheru a rozmanitosť krajín.

    Žiaci si zmerali vedomosti v triednom kole - Kvíz ku Dňu jazykov. Najlepší postúpili do školského kola, kde zastupovali  farby svojej triedy vo vedomostnom kvíze o Európe, jej jazykoch, osobnostiach, vynálezoch.

    V závere súťaže sme  mali 2 víťazné tímy, ktoré čakal rozstrel:  Ako poznáš jazyky Európy.

    Nakoniec ako víťazi odišli naši šiestaci. Karol Mišata a Martin Mariáš - gratulujeme chlapci,  a klobúk dole.

  • Tenisový úspech

    Niektorí naši žaici nezaháľajú ani v čase letných prázdnin. Letný čas využila naša šiestačka Lenka Madliaková na aktívny oddych a tvrdo celé leto trénovala tenis. Zúčastnila sa aj niekoľkých celoštátnych turnajov v kategórii mladších ale aj starších žiačok. Úspech sa dostavil na CT v Kysuckom Novom Meste. Tu sa Lenke podarilo vybojovať v štvorhre krásne tretie miesto. Lenke tak v celoslovenskom rebríčku mladších žiačok patrí 137. priečka a v kategórii starších žiačok 269. miesto.  Srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov v tenise.

    Martin Madliak, vedúci krúžku

  • Pozor zmena

    Náš spoločný výstup na Choč sa z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia prekladá na sobotu 14.10.2023. Tešíme sa na Vás. 

  • Výstup na Choč

    Vážení rodičia, milí žiaci, príbuzní a priatelia školy!

    Žiacka školská rada v spolupráci s riaditeľkou školy a OZ KAMKA  Vás srdečne pozýva
    na DRUHÝ SPOLOČNÝ ŠKOLSKÝ VÝSTUP NA VEĽKÝ CHOČ!

    Kedy? v sobotu 23.9.2023

    Zraz o 7.00hod. pred Kultúrnym domom v Liskovej, presun autobusom do Valaskej Dubovej.
    Nasleduje výstup na Veľký Choč a návrat (zostup) do Liskovej. 

  • OZNAM PRE ZŠ

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 20.9.2023 o 16.00 v jednotlivých triedach. Po jeho ukončení  sa budú konať triedne rodičovské združenia. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Ulica pod Chočom 550
  • +421 44 4351 174
    +421 911 306 462 - riaditeľka školy
    +421 910 676 480 - zástupkyňa RŠ pre materskú školu
    +421 910 735 850 - ŚKD

Fotogaléria